Dromen op maat

Droom je over een eigen privézwembad in de tuin? Lees dan zeker verder. Zwembaden van Le Jardin des Rêves zijn volledig op maat gemaakt, want elke tuin is uniek. Van trappen tot verhogingen, elk onderdeel wordt specifiek aangepast op jouw wensen. Kom een kijkje nemen in onze showroom en doe inspiratie op.

Onderhoud van een buitenzwembad

Een buitenzwembad moet goed onderhouden worden. Daarom heeft zwembadbouwer Le Jardin des Rêves ook een oplossing voor de juiste filterinstallaties, pompen en zwembadrolluiken. De chloor- en PHregeling wordt ook met u besproken.

Warmtepompen en fiterinstallaties

In onze inspanningen om onze klanten producten van topkwaliteit met een modern design en de nieuwste technologie aan te bieden, was het onvermijdelijk dat er een samenwerking met Speck Pumpen werd aangegaan.

Waarom kiezen voor HDPE inbouwzwembad?

Uit jarenlange ervaring heeft zwembadbouwer Le Jardin des Rêves ondervonden dat polyethyleen (HDPE) het beste materiaal is voor een duurzaam zwembad. PE baden zijn niet alleen uv bestendig, maar polyethyleen is ook nog eens de meest gebruikte kunststof en wordt onder andere ook gebruikt voor afvoer in de riolering. Het kan dus tegen een stootje. Dankzij de gladde afwerking van de kunststof wordt uw buitenzwembad straks ook makkelijk te onderhouden.

Kies je kleur

HDPE is door en door gekleurd. Hierdoor zijn eventuele krassen vrijwel onzichtbaar. Uiteraard biedt uw zwembadbouwer u ook verschillende kleuren aan. Met wit krijgt uw zwembad een tropische look. De zwarte kleur geeft eerder een zwemvijver-effect en lichtgrijs zorgt dan weer voor een strakke, moderne look van uw zwembad in de tuin.

RAL 9010

Wit

RAL 7035

Lichtgrijs

RAL 7016

Antractiet

RAL 9011

Zwart

Hoe ziet het water eruit?

Het water krijgt in functie van de HDPE kleur haar eigen kleur.

Voordelen van HDPE voor uw tuinzwembad

 • De stof is volledig milieuvriendelijk
 • Bestand tegen UV-stralingen
 • Het is antibacterieel en huidvriendelijk
 • Er vormt zich geen osmose in de HDPE
 • Het materiaal is sterk en duurzaam
 • Verschil met Foliebaden

  Voor het plaatsen van foliebaden is eerst een bouwkundige bak nodig waar de folie later in wordt aangebracht. De folie moet regelmatig vervangen worden en kan zelfs gaan lekken. HDPE-baden zijn zelfdragend, waardoor er vóór de plaatsing van uw zwembad geen bouwkundige voorzieningen nodig is. Doordat de zwembaden in de werkplaats volledig worden gebouwd en in de meeste gevallen in één stuk worden geleverd, is lekken haast onmogelijk.

  Verschil met PP-zwembaden

  PP staat voor polypropyleen. Dit is een thermoplastic, net zoals HDPE. Toch zitten er grote verschillen tussen beide materialen. Zo is HDPE veel elastischer, waardoor het een langere levensduur heeft dan PP-zwembaden. Daarnaast is er door de flexibiliteit van HDPE meer mogelijk op het gebied van vorm en formaat dan bij PP. Op al onze zwembaden is een garantie van 20 jaar door de fabrikant.

  Verschil met polyester zwembaden

  Polyester zwembaden zijn normaliter alleen verkrijgbaar in standaard maten en vormen. Daarnaast kan de kleur, net zoals bij foliezwembaden, gaan vervagen door blootstelling aan UV-stralen. Bij HDPE-zwembaden is elke gewenste maat en vorm mogelijk en riskeert u geen verkleuring van uw zwembad.

  Verschil met betegelde zwembaden

  HDPE-platen zijn massief afgewerkt. Daarom is dit materiaal zeer makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Bij betegelde baden is het onderhoud van het buitenzwembad een stuk lastiger, omdat het vuil zich hier makkelijker nestelt in de groeven. Daarnaast duurt het bouwproces van betegelde zwembaden veel langer dan dat van HDPE-zwembaden.

  Trappen op maat

  Onze baden zijn volledig op maat gemaakt, net zoals de afmetingen van trappen en plages. U hangt dus niet vast aan de standaard trappen. De keuze is vrij en steeds samen te bespreken.

  Voor ieder een trede

  Trappen over de volledige breedte of een kleine smalle trap? Denk aan een verhoogde bodem voor de kinderen, extra grote treden waarop u in de zon van een cocktail geniet, een zitbank met jets...

  Rolluiken

  Voor de kunststofzwembaden zijn er verschillende soorten rolluiken. Wij staan voor 100 % achter de werking van onze Covrex rolluiken omdat we overtuigd zijn van het duurzame aspect ervan. Doordat de lamellen gevuld zijn met een verhard schuim, kan de warmte niet uit het zwembad ontsnappen. Dit laat u toe om langer in het seizoen van uw zwembad te genieten. Het is ook mogelijk om Solar rolluiken te gebruiken.

  Rolluiken beschikbaar in 4 kleuren

  De isolerende volle lamellen van de Covrex® Classic zwembadrolluiken zorgen ervoor dat de warmte in het zwembad blijft. De lamellen zijn verkrijgbaar in 4 kleuren: crème wit, arctisch blauw, silex grijs en het zeer trendvolle staalgrijs.

  RAL 9001

  Crème wit

  RAL 7032

  Silex grijs

  RAL 5012

  Arctisch blauw

  RAL 7037

  Staalgrijs

  Anti-algen profiel, gemakkelijk onderhoud

  De volle Covrex® Classic lamellen zijn gecoëxtrudeerd met een flexibele verbinding in plaats van een traditionele scharnier. Vuil en algen kunnen dus niet achterblijven in holle kamers, en het gladde oppervlak voorkomt dat algen zich vastzetten. Dit geeft ook het voordeel van eenvoudiger onderhoud en reiniging van het rolluik.

  Hagel- en weerbestendig

  De uitgevoerde onderzoeken gedurende meer dan 5 jaar, hebben geleid tot een technologie die het hele jaar weerbestendigheid biedt. In tegenstelling tot traditionele roldecken, vaak beschadigd door vorst, hagel en storm, zijn Covrex® rolluiken volledig weerbestendig en hiervoor wordt ook garantie gegeven.

  Esthetiek

  De Covrex® Classic rolluiken zijn de enigen met sterke lamellen, die tegelijkertijd een verhoogde stevigheid en een perfecte afwerking bieden, zelfs in de rondingen. Voor zwembaden met een speciale vorm, zal de installateur ter plaatse zorgen voor het snijden van de lamellen in de juiste vorm. Dit laat toe dat het rolluik perfect de rondingen van uw zwembad volgt.

  Minimum ruimte

  Met zijn hoogwaardig design, heeft de Covrex® afdekking een diameter die 50% kleiner is dan een traditioneel rolluik, waardoor u meer ruimte in uw zwembad heeft om te zwemmen.